Ulusal Astronomi Kongreleri (UAK)

| 2022 » Ulaşım ve Konaklama

Düzenleme: 2024-01-09 08:42



İzmir'e Ulaşım

İlgili haritalar ve bilgiler bu sayfa sonunda verilmiştir. Ayrıntılar için lütfen geldiğiniz yolla ilgili bölüme bakınız:

  • Karayolu:
Şehirlerarası otobüs firmalarınının otogardan şehir merkezine ve üniversite kampüsüne giden servisleri vardır.
  • Demiryolu:
İzmir'e gelen seferler için TCDD EYBİS
Havaalanından, şehir merkezine (ya da tersinde) HAVAŞ otobüsleri kullanılabilir. Ulaşım yaklaşık 50 dakika sürmektedir ve tek yön fiyatı 16 TL'dir. Servis saatleri için tıklayınız.
Ayrıca Adnan Menderes Havalimanında İzmir Banliyö hattı olarak bilinen İZBAN'ı kullanarak merkeze ve çoğu ilçeye ulaşabilirsiniz. Bu hattın İzmir Metrosu ile bağlantı istasyonları Halkapınar ve Hilal'dir. Bu aktarma istasyonlarından Metro hattına geçerek Ege Üniversitesi Kampüsüne rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Havalimanı İZBAN istasyonunda tek kullanımlık biletlerin satışı yapılmaktadır

Ege Üniversitesine Ulaşım
Şehir merkezinde konaklayan katılımcılarımız İzmir Metro hattını kullanarak üniversitemize ulaşabilirler.
  • BELEDİYE OTOBÜSLERİ (ESHOT):
Şehir merkezinde hemen hemen her duraktan Bornova ya da Ege Üniversitesi yazılı otobüsler kullanılabilir.
  • Ege Üniversitesi Konuk Evi ve KYK Yurtlarında kalacak katılımcılar:
Ege Üniversitesi Konuk Evi kongrenin yapılacağı salona 10 dakika, KYK yurtları ise kongrenin yapılacağı salona 5 dakikalık yürüme mesafesindedir.

Konaklama

Kongremizin İzmir için tatilcilerin yoğun olduğu bir döneme denk geleceğini hatırlatmak istiyoruz. Dolayısıyla, konaklama için en az 1 ay önce rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ediyoruz.

Sizlere üniversiteye ulaşım kolaylığı nedeniyle Bornova, Konak ve Alsancak civarında kalma yerleri öneriyoruz. Kamu misafirhaneleri uygun ücretli ve düzgün yerler. Bu bağlamda aşağıda birkaç öneri bulacaksınız.

Öğrencilerimizin KYK yurtlarında 5-9 Eylül 2022 tarihlerinde konaklamaları için görüşülmüştür. KYK yurtları adresleri bir sonraki bölümde verilen haritada güncellenmiştir. KYK yurtlarında bir gecelik konaklama için 28 TL’lik ücret talep edilmektedir.

Etkileşimli Yerel Harita

Kampüs içi ayrıntılı konum bilgileri için lütfen tıklayın.