Ulusal Astronomi Kongreleri (UAK)

| 2016 » Ulaşım ve Konaklama

Düzenleme: 2024-01-10 10:36



Erzurum'a Ulaşım

Gelen tüm katılımcıların geldikleri istasyon ya da terminallerden, üniversite yerleşkesine ulaşımları icin belediye otobuslerini kullanabilirler ve Atatürk Üniversitesi kavşağında inmeleri yeterli olacaktır. İlgili haritalar ve bilgiler, bu sayfa sonunda verilmiştir. Ayrıntılar için lütfen geldiğiniz yolla ilgili bölüme bakınız:

  • Karayolu:
Erzurum'a çalışan otobüs firmaları: Esadaş, Palandöken, Dadaş, Kamil Koç, Metro ve doğuya çalışan diğer firmalar.
Otogardan: Şehirlerarası otobüs firmalarınının çoğunun şehir merkezine giden servisleri vardır. Bunun yanında K4 ve G4A hat nolu belediye otobüsleriyle de otogara ulaşılabilinir: Tel: +(442)344 1625.
Otobüs Firmalarının Servis Güzergahları: İstasyon Meydanı, ⇒ Gez Mahallesi ⇒ Hastaneler Caddesi ⇒ Kız Meslek Lisesi ⇒ Belediye ⇒ Üniversite Kavşağı (Meteoroloji karşısı) ⇒ EBŞ Belediye Spor Tesisleri ⇒ Erzurum Teknik Üniversitesi ⇒ Otogar
Belediye Otobüsü - K4 Hattı: Gürcükapı ⇒ Lalapaşa Tema ⇒ Yakutiye Belediyesi ⇒ Yoncalık ⇒ Tebrizkapı ⇒ Demirciler ⇒ Demir Evler ⇒ Gez Mahallesi ⇒ Numune Hastanesi ⇒ Havuzbaşı ⇒ Kız Meslek Lisesi ⇒ Üniversite Kavşağı ⇒ Olimpiyat Parkı ⇒ EBŞ Belediye Spor Tesisleri ⇒ ETü Derslikler ⇒ Otogar.
Belediye Otobüsü - G4A Hattı: İstasyon Caddesi ⇒ 50.Yıl ⇒ Gölbaşı ⇒ Kars Kapı ⇒ Sagıp Efendi Camii ⇒ Kayakyolu ⇒ Polis Okulu ⇒ Yenişehir AVM ⇒ Yenişehir Altyol ⇒ TEMA ⇒ Yıldızkent ⇒ Bölge EĞitim Hastanesi ⇒ KYK Erkek Yurtları ⇒ KYK Kız Yurtları ⇒ Üniversite Kavşağı ⇒ İstanbul Kapı ⇒ Olimpiyat Parkı ⇒ EBŞ Belediye Spor Tesisleri ⇒ ETÜ Derslikler ⇒ Otogar
  • Demiryolu:
  • Havayolu:
Havaalanından ⇒ Şehir Merkezine ulaşımda her uçak indikten sonra havaalanı önünde servis hazır beklemektedir. Lütfen geç kalmamaya çalışın. Servisi kaçırırsanız taksi ile şehre ulaşabilirsiniz (Atatürk Üniversitesine kadar ortalama 50 TL tutabilmektedir).
Şehir merkezinden ⇒ havaalanına giderken uçak saatinden yaklaşık 1 saat 45 dakika önce aşağıdaki güzergah noktalarına göre hazır olunması gerekmektedir.
Havaalanı Servis Güzergahı: Havalimanı ⇒ Erzurum Teknik Üniversitesi ⇒ EBŞ Belediye Spor Tesisleri ⇒ Atatürk Üniversitesi Kavşağı (Meteoroloji karşısı) ⇒ Belediye ⇒ Kız Meslek Lisesi ⇒ Hastahaneler Caddesi ⇒ Gez Mahallesi ⇒ İstasyon Caddesi: Tel: +(442)344 1625.

Konaklama
  • Konukevi Adresleri:
Konukevi-1 ve Konukevi-2: Atatürk Üniversitesi, Yerleşke, Erzurum
Konukevi-3: Mecidiye Sokak No:15, Atalar Mahallesi, 25100 Yakutiye/Erzurum (Belediye Arkası)
Kız Yurtları: Atatürk Üniversitesi, Yerleşke (ATASAM Arkası)
Erkek Yurtları: Atatürk Üniversitesi, Kazım Karabekir Erkek Öğrenci Yurtları, Yerleşke, Erzurum
  • Yer Tahsisi:
UAK2016 kaydını yapmış akademik ve öğrenci, bütün katılımcılar için konukevleri ve yurtlardaki konaklama işlemleri yapılmıştır. Sistemde kaydı olmayanlar için herhangi bir düzenleme ya da rezervasyon yapılmamıştır.
  • Öğrenciler:
Burslu ya da burssuz, Lisans, YL, DR dahil, tüm öğrencilerin konaklaması için Kredi-Yurtlar kurumundan resmi yer tahsisi yapılmış, ancak oda paylaşımı yurtlara girişte öğrencilerce yapılmak durumundadır.
Ülkemizdeki son gelişmelerden ve güvenlik önlemleri nedeniyle, yurtta kalacak öğrencilerin öğrenci olup olmadıklarını gösteren öğrenci belgelerini ve halen Kredi-Yurtlar kurumu yurtlarında kalan öğrencilerin de ayrıca yurtta kaldıklarını gösteren belgelerini gelirken yanlarında getirmeleri, istenmektedir.
Yurtlara yerleştirilen bütün öğrencilerimizin yurttaki konaklama giderleri ile yurtlara giriş kartı ücreti, UAK2016 Yerel Düzenleme Kurulu’nca karşılanacaktır.
  • Akademik
UAK2016 akademik katılımcıların (tüm öğretim üyeleri ve öğretim elemanları) konaklamaları için Atatürk Üniversitesi Konukevleri’nde (KE-1, KE-2, KE-3) adlarına göre yer ayrılmıştır. Geliş-dönüş tarihlerini henüz bildirmeyenlerin en kısa sürede bildirmeleri beklenmektedir.
UAK2016 Bilim Kurulu (BK), Yerel Düzenleme Kurulu (YDK), Çağrılı Konuşmacı (ÇK) ve Çağrılı Bildiri (ÇB) sunan katılımcıların, konaklama ve yol giderleri, UAK2016 Yerel Düzenleme Kurulu’nca karşılanacaktır.
Normal Bildiri (B), Kisa Bildiri (KB), Poster (P) sunan katılımcılar için yukarıda belirtildiği gibi konaklamaları için yerleri ayrılmıştır. Ancak yol ve konaklama giderlerini kendileri karşılamalıdırlar.
  • Diğer Bilgiler:
Konukevlerindeki yerleşme planları, katılımcıların lehine olacak şekilde olabildiğince geliş-dönüş tarihlerine göre yapılmıştır.
Konaklama giderlerini kendi karşılayacak katılımcılar için Konukevlerindeki (KE-1, KE-2, KE-3) fiyatlar sabitlenmiş ve gerekli indirim sağlanmıştır. (Not: Üniversite Konukevleri, 3 / 4 yıldız statüsündedir. Fiyatlara kahvaltı dahildir. Konumları için bu sayfa sonuna bakabilirsiniz):
Bir Günlük Oda Fiyatları
İki Yataklı Oda (Single) İki Kişi 70 TL
İki Yataklı Oda (Single) Tek Kişi 50 TL
Çift Yataklı Oda (Double) İki Kişi 70 TL
Çift Yataklı Oda (Double) Tek Kişi 60 TL
Ek Yatak (Çocuk için): 30 TL

Erzurum ve Üniversite içi Ulaşım
Kampüs Haritası
AÇ: ATASAM Astrofizik Araştırma Merkezi, ASA: Astronomi ve Astrofizik Bölümü, ÇM1: Çarşı Merkezi-1 (ATM, Market, Cafe, Fotokopi, Postane), ÇM2: Çarşı Merkezi-2 (ATM, Cafe, Fotokopi), EY: Erkek Yurtları, EYY: Erkek Yurtları Yemekhanesi, H: Hastane, HO: Havaalanı ve Otobüs Terminali Yönü, K1: Konukevi-1, K2: Konukevi-2, KY: Kız Yurtları, KYAG: Kız Yurtları Ana Giriş, KYG: Kız Yurtları Giriş, KYY: Kız Yurtları Yemekhanesi, NKM: Nene Hatun Kültür Merkezi, ŞM: Şehir Merkezi Yönü, T50: ATA50 Teleskobu, ÜG: Üniversite Ana Giriş.
Şehir Haritası
EY: Erkek Yurtları, EYY: Erkek Yurtları Yemekhanesi, HO: Havalanı ve Otobüs Terminali Yönü, HB: Havuzbaşı, K1: Konukevi-1, K2: Konukevi-2, K3: Konukevi-3, KY: Kız Yurtları, KYAG: Kız Yurtları Ana Giriş, KYG: Kız Yurtları Giriş, KYY: Kız Yurtları Yemekhanesi, ÖE: Öğretmenevi, PA: Palerium AVM, PE: Polisevi, ŞM: Şehir Merkezi Yönü, ÜG: Üniversite Ana Girişi.