Ulusal Astronomi Kongreleri (UAK)

| 2016 » UAK-2016 Posteri

Düzenleme: 2018-03-03 17:43



Tanıtım ve Açıklama

UAK 2016 posterinde hexagonal yapıda sanatsal olarak pikselleştirilmiş bir astronomik resim görülmektedir. Astronomlar tarafından kullanılan görüntülerin en önemli unsurlarından biri de görüntülerin pikselleridir. Gelecek teknolojiler pikselleri küçültürken, yeni nesil teleskop ve dedektörler derin uzayı daha net görmemizi sağlayacaktır. Bu nedenle HDST için şimdiden çalışılmaya başlanmıştır.

Poster üzerindeki hexagon yapılar, Türkiye'nin bir sonraki büyük teleskop projesinin bal peteği ayna sistemine sahip olması hayalini taşımaktadır. Ayrıca bu hexagon yapılar, yakın zamanda ilk ışığını alacak olan 4m'lik DAG teleskobunun Türkiye'nin bal peteği teleskop hayalinden önceki son büyük teleskobu olacağını da simgelemektedir.

UAK 2016, Ulusal Astronomi Kongrelerinin 20.sidir. Bu bakımdan 20UAK16 ile 2016 yılında 20.UAKın yapıldığı vurgulanmıştır.

Poster üzerinde yer alan 4 adet yakınlaştırılmış bal peteklerinde Erzurum'dan ve Atatürk Üniversite'den bir kaç kare görülmektedir.

UAK 2016 posteri, PIXELMATOR programı ile bir Apple bilgisayarda üretilmiştir. PIXELMATOR güçlü ve kolay kullanımlı bir görüntü biçimlendirme ve düzenleme programıdır.

Arka planda kullanılan resim

Tasarım ve Üretim
Korhan Yelkenci

Seçenekler